GERTJAN AAN HET WOORD

Wat bracht je ertoe om het stokje van Perry over te nemen?

“Ik heb eerder meegedaan aan Perry’s Hardloop100. Ik vond het meteen een ongelooflijk mooi initiatief. Mensen via sport en gezelligheid bij elkaar brengen voor het Rode Kruis. Ik was toen lichamelijk nog niet helemaal fit, heb met het meedoen wél mijn persoonlijke grenzen verlegd.

Ik hou wel van sportieve uitdagingen en om te groeien kun je die het beste aangaan als je er nog net níet klaar voor bent. Wachten heeft geen zin! En een uitdaging gaat het zeker worden, om naast mijn werk, eigen bedrijf en andere sportactiviteiten ook nog eens twee keer per week 8 km te hardlopen. En dat een heel jaar lang. Bovendien zal ik mensen moeten vinden, enthousiasmeren en mijn netwerk superlatief aanspreken. Dit is allemaal buiten mijn comfortzone, dus als het lukt zal het een enorme voldoening geven!"

 

Hoe kijk jij tegen het Rode Kruis aan?

"Het eerste wat in me opkomt, is dat het Rode Kruis bij oorlogen en rampen onpartijdige hulp biedt aan slachtoffers. Ik moest even opzoeken dat de Zwitserse zakenman Jean Henry Dunant in 1859 uit medeleven onbaatzuchtig soldaten hielp, die hij op reis in Italië op een slagveld zag liggen. Opmerkelijk – en dat vind ik ook bijzonder aan het Rode Kruis – is dat hij min of meer samen met een Nederlandse arts zijn ideeën verder heeft uitgewerkt en die op internationaal niveau heeft gebracht. Voor mij is het belangrijk dat zo’n organisatie zich neutraal en politiek onafhankelijk profileert. Ik heb hierover bij het Rode Kruis een goed gevoel."

De opzet voor jouw Hardloop100 is hetzelfde als die van Perry?

"Ja, de opzet is vrijwel gelijk, alleen kies ik voor steeds 8 km in plaats van minimaal 10 km. Ik vind ‘8’ een bijzonder getal. Het oneindige karakter ervan heeft mij altijd gefascineerd. En de ‘8’ wordt ook gebruikt in “Band van Möbius II” van MC Escher. Die tekenaar vind ik geweldig. Er zit altijd wel een diepgaand achterliggend verhaal in zijn prenten."

 

“Net als Perry wil ik na afloop steeds een uitgebreide rek en strek doen, waarbij we weer de rust voor lichaam én geest opzoeken. Ideeën daarvoor zijn welkom. En als mensen niet persé hardlopend willen meedoen, dan kunnen zij natuurlijk ook op een andere manier die 8 km met mij volbrengen. Fietsend, achteruit lopend, skatend, van mij kan en mag het allemaal!”

Perry liep met zijn deelnemers € 5.070,23 bijeen. Hoe hoog leg jij de lat?

"Ik ben voorzichtig en ga over euro’s geen uitspraak doen. Ik weet natuurlijk dat ik waarschijnlijk op minder kilometers uitkom dan Perry in zijn Hardloop100. Laat ik eerst maar eens beginnen met minimaal 99 mensen uit verre en omstreken te motiveren en mee te krijgen. Ik heb al aanmeldingen uit Apeldoorn en Uden. Het lijkt me super als daar Noord-Holland, Utrecht, en Nederlands Noorden ook bij komen.

Mijn doel is om met minimaal 40 nieuwe, voor mij onbekende mensen te lopen. Met hen een mooi, open gesprek te hebben en een connectie te maken. En ook hoop ik met de mensen die ik nu regelmatig zie, maar waarbij het dan meestal bij een kort gesprek blijft, een diepere hernieuwde kennismaking te hebben."

MEEDOEN AAN GERTJAN'S

 HARDLOOP100?

HIJ HOORT GRAAG VAN JE!

06-24841074

EMAIL

LINKEDIN

FACEBOOK

© 2017 Hardloop100

  • Twitter Hardloop100