DE INITIATIEFNEMER AAN HET WOORD

Wat bracht je tot dit initiatief?

"Er kwamen eind 2015 een paar dingen samen. Ik deed op dat moment een project waarvoor ik 2,5 dag per week in Groningen zat. Ik kende daar niet veel mensen, dus leek het me leuk om op een sportieve manier nieuwe contacten te leggen. Aangezien ik niet op vaste dagen in Groningen zat, kom je dan al snel op iets als hardlopen uit. Ik liep in Rotterdam ook al regelmatig hard, zonder daar overigens bloedfanatiek in te zijn. Sterker, ik zocht ook iets dat als een stok achter de deur zou werken. En omdat het tegen het eind van het jaar liep, was ik ook bezig met het maken van lijstjes van doelen en mijlpalen die ik in het komende jaar wilde bereiken. Tja, en zo kwamen dingen bij elkaar."  

 

Waarom het Rode Kruis?

"Ik had al snel besloten dat ik m'n Hardloop100 aan een goed doel wilde verbinden. Eind 2015 speelde nadrukkelijk de vluchtelingencrisis rond de oorlog in Syrië en de opvang van honderdduizenden vluchtelingen. Vreselijke situaties waarbij het Rode Kruis belangrijk werk verricht. En als organisatie staat het Rode Kruis ook goed aangeschreven. Ik wilde voorkomen dat er tijdens mijn runs eventuele discussies zouden ontstaan over de reputatie van het door mij gekozen goede doel."

Veel nieuwe mensen leren kennen?

"Zeker, een derde van de deelnemers kende ik totaal niet. Die waren dan op mijn spoor gezet door vrienden en bekenden die enthousiast met me mee hadden gelopen. Ook geholpen door de korte verslagen die ik steeds op Facebook zette. Daarop reageerden mijn FB-vrienden, wat dan vervolgens weer bij hun FB-vrienden onder de aandacht kwam.

In die anderhalf uur die je samen hardloopt en rekt en strekt, heb je genoeg tijd voor een mooi gesprek, voor een connectie. Ik zie en spreek best een hoop mensen, maar dat zijn vaak korte ontmoetingen of in de context van een groep. Onder de 100 deelnemers waren bijvoorbeeld de nodige mensen uit mijn buurt. Mensen die ik regelmatig tegen het lijf loop, maar waarmee het niet verder komt dan een kort praatje. Goed om die nu eens wat uitvoeriger te hebben gesproken."    

En hoe nu verder?

"Ik kijk met veel plezier en trots terug op die 100 runs. En helemaal op onze gezamenlijke finale, waarvoor bijna de helft van alle eerdere deelnemers naar het Rotterdamse Zuiderpark was gekomen. Ondanks de zomervakantie. Met elkaar hebben we toch maar mooi € 5.070,23 voor het Rode Kruis bijeengelegd. Tof ook dat de directeur van het Rode Kruis Nederland van de partij was om die bijdrage in ontvangst te nemen.

Ik vind het geweldig dat WF Metzelaar nu als eerste het stokje van me overneemt. Natuurlijk ben ik de eerste van 100 mensen die komend jaar met hem meeloopt. En ook enkele andere deelnemers gaan met het concept Hardloop100 aan de gang, ieder op zijn eigen manier.

Wat mij betreft maken we van de Hardloop100 een community, waarbinnen veel meer mensen zich hardlopend voor het goede doel inzetten. Voor sommigen is dat misschien 100 keer 10 km, voor anderen minder. En voor anderen misschien wel veel meer!"   

Bekijk ook:

- "Honderd keer hardlopen voor het Rode Kruis"

- Perry's Hardloop100 op Facebook

- "Moois of nuttigs van Perry Boomsluiter"

PERRY'S HARDLOOP100

IMPRESSIES FINALE

ZATERDAG 8 JULI 2017

DEELNEMERS

PERRY'S HARDLOOP100

    

CONTACT PERRY

1/7

06-51977108

© 2017 Hardloop100

  • Twitter Hardloop100